اگرچه هنوز زمان نسبتا زیادی تا انتشار کنسولهای نسل بعدی دو شرکت مایکروسافت و سونی و همچنین سرویس استریم بازیهای شرکت گوگل یعنی استیدیا باقی مانده است ولی این سه پلتفرم به موضوع اصلی بحثهای این روزهای صنعت بازیهای ویدئویی تبدیل شدهاند.

مدیر ارشد استودیوی لارین (Larian Studios)، آقای سون وینسکه (Swen Vicke)، در جدیدترین مصاحبهی خود با وبسایت Wccftech، به صحبت دربارهی سختافزارهای نسل بعدی پرداخته است. یکی از سوالهایی که در این مصاحبه از آقای سون پرسیده شده این بود که آیا به اعتقاد ایشان اضافه شدن درایوهای SSD به کنسولهای نسل بعدی یک تغییر انقلابی به شما میرود یا خیر؟ آقای سون در پاسخ به این سوال بیان کردند:
اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، مردم همین حالا نیز از درایوهای SSD برروی رایانههای شخصی خود استفاده میکند؛ پس این موضوع آنقدر هم یک انقلاب عظیم به شمار نمیرود. استریم کردن یک تکنولوژی مهم در بازیهای جدید به شمار میرود؛ به همین دلیل، شما هر چه قدر که بتوانید دادههای خود را سریعتر استریم کنید، طبیعی است که مقدار بیشتری داده را جابهجا خواهید کرد. علاوه بر این، این موضوع به شما اجازه میدهد که از محتوای باکیفیتتری استفاده کنید و این دقیقا همان چیزی است که همه از ما انتظار دارند. سوال اصلی این است که شما قرار است چه میزان حافظه برای انجام این کار در اختیار داشته باشید؟ میزان قدرت پردازشی که CPUها در اختیار شما قرار میدهند چه قدر است؟ همهی این موارد مهم هستند ولی این همان موضوعی است که ما در هر نسل با آن روبهرو میشویم. منظور من این است که بالاخره چه میزان توان گرافیکی در اختیار ما قرار خواهد گرفت؟ فارغ از این مسائل، اینها (کنسولهای نسل بعدی) همیشه قویتر بوده، جزییات آنها بیشتر شده و به ما اجازه میدهند شبیهسازیهای دقیقتری انجام دهیم.
به نظر من، سوال جالبتر این است که مواردی مانند گوگل استیدیا چه تغییراتی ایجاد خواهند کرد. استیدیا چیزی متفاوت را در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد. در دیتاسنترها، این ماشینها به یکدیگر متصل شدهاند و به همین دلیل شما میتوانید به انجام دادن کارهای مثل Elastic Rendering یا کنار هم قرار دادن چند سرور و شبیهسازی مسائل فیزیکی که با سختافزارهای فعلی قابل انجام نیستند، فکر کنید. من باور دارم که قرار است شاهد پیشرفتهای زیادی در این زمینه باشیم.
اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، مدیر ارشد استودیوی لارین قبول دارد که کنسولهای نسل بعدی قدرتمند خواهند بود ولی با این حال، به اعتقاد ایشان این کنسولهای صرفا نسخهی بهبود یافتهی همان سختافزاری که در حال حاضر وجود دارد را در اختیار توسعه دهندگان قرار خواهند داد. در مقابل، پلتفرمهایی مانند گوگل استیدیا که برمنبای پردازش اطلاعات در فضای ابری کار میکنند میتوانند از مرزها و محدودیتهای سختافزارهای فعلی فراتر رفته و مواردی مانند شبیهسازی دقیقتر از فیزیک اجسام را به شما ارائه کنند.
البته صحبتهای آقای سون شباهت زیادی به آنچه که مدیر گوگل استیدیا یعنی آقای فیل هریسون (Phil Harrison) گفته بود، دارد. آقای هریسون مدتی پیش در این زمینه بیان کرده بود:
شما به میزان تقریبا نامحدودی قدرت محاسباتی در یک دیتاسنتر دسترسی خواهید داشت و میتوانید از آن برای پشتیبانی از طرحها و ایدههای بزرگ خود در بازی، مانند یک ایدهی بسیار عظیم در بخش چندنفره، بحث فیزیک اجسام یا یک شبیهسازی بسیار پیچیده، استفاده کنید. درون این دیتاسنترها، شما قدرت انجام کارهایی را خواهید داشت که با استفاده از یک دستگاه مستقل و تنها، هرگز ممکن نبودند.
جای هیچ بحثی وجود ندارد که ایدهی دسترسی به قدرت پردازشی نامحدود، بسیار جالب و هیجانانگیز به نظر میرسد. حتی فکر کردن به این ایده که بازیهای آینده میتوانند تا حد بسیار زیادی به دنیای واقعی نزدیک باشند، شما را هیجانزده خواهد کرد. البته طبیعی است که تیمهای بازیسازی باید بازیهای خود را با هدف استفاده از این تکنولوژی جدید توسعه دهند. از این رو باید منتظر ماند و دید آیا استودیوها و شرکتهای بزرگ حاضر به چنین سرمایهگذاریهایی خواهند بود یا خیر؟
نظر شما در این باره چیست؟ آیا تکنولوژی پردازش اطلاعات در یک فضای ابری و استریم آنها، میتواند رویای بازیسازان برای ساخت یک بازی بسیار نزدیک به واقعیت را به یک حقیقت تبدیل کند؟ با آغاز نسل بعدی، آیا سرویسهایی مانند گوگل استیدیا میتوانند سختافزارهای سنتی را کنار زده و به پلتفرم اصلی برای تجربهی بازیهای ویدئویی تبدیل شوند؟ نظر خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

