در حال حاضر کشورهای زیادی درحال نبرد با ویروس کرونا هستند، تا به امروز طبق گزارشهای رسیده بیش از ۳۳۰۰ نفر براثر ابتلا به این ویروس کشنده جان خود را از دست دادهاند. همانطور که مشخص است تاثیرات مخرب این بیماری علاوه بر گرفتن جان تعدادی از مردم اثرات جانبی بسیاری نیز خواهد داشت.
اگرچه میتوانیم به جرأت بگوییم که تلفات انسانی مهمترین و زیانآورترین خسارات ویروس کرونا بهشمار میآیند، اما نباید از تبعات اقتصادی این بیماری نیز گذشت کنیم. باید درنظر داشته باشیم که بزرگترین شرکتهای تولید کننده فناوری و دستگاههای هوشمند چین است و با توجه به شیوع افسار گسیخته ویروس کرونا در این کشور، تحلیلگران بازار اقتصاد مدتهاست که درحال هشدار به سرمایهگذاران برای درنظر گرفتن این موضوع هستند. درحال حاضر شرکتهای چینی میزان تولید و فعالیت خود را تا حد بسیار زیادی کاهش دادند و همچنین مشتریان این کالاها نیز احساس مثبتی به محصولات تولید شده در این کشور ندارند زیرا شاید این محصولات ناقل این ویروس مرگبار باشند.
در هفتههای گذشته شاهد کنسل شدن همایشهای بسیاری در مضامین مختلف بودهایم، حتی به عنوان مثال اکران عمومی جدیدترین فیلم جیمزباند نیز در سرتاسر جهان برای شش ماه به تعویق افتاده است، و با تمام این تفاسیر اگر بخواهیم این فرضیه را مطرح کنیم که کنسولهای نسل نهم که قرار است از چندین ماه دیگر به تولید انبوده برسند با تاخیر مواجه خواهند شد، استدلالی غیر منطقی را مطرح نکردهایم.
شدت و اهمیت معضل کرونا در صنعت بازیهای ویدیویی بهحدی رسیده است که حتی اجلاس همکاری و مشارکت بازیسازان و شرکتها سرمایهگذار که قرار بود در هفته گذشته برگزار شود، لغو شد و به احتمال زیاد این اجلاس تا پایان امسال برگزار نخواهد شد. هدف این همایش منعقد کردن قراردادها و به دست آوردن تفاهمهای کارساز در صنعت بازیهای ویدویویی بوده است، همانطور که مشخص است این همایش یکی از تاثیرگذارترین وقایع مربوط به بازیهای رایانهای در طول سال است که لغو شده است. با بهوجود آمدن این بحران صنعت بازیهای ویدیویی نیز مانند تمامی زیرشاخههای اقتصادی با شک و شبهات زیادی درگیر شده است و طبق آخرین گزارشهای مشخص شده است که سرمایهگذاران اصلی و شرکتهای بزرگ بازیسازی قصد دارند تا ادامه سال ۲۰۲۰ را با احتیاط بسیار و کمترین سرمایه بهکار گرفته به پایان برسانند.
در زمینه برگزاری همایشهای دیگر نیز که مختص به حضور مخاطبان است نیز شاهد اتفاقات مشابهی بودیم، در هفتههای گذشته بسیاری از مسابقات حرفهای(Esport) و دیگر اجتماعهای مختص هواداران بازیهای ویدیویی به تعطیلی کشیده شده است. این بحران تا جایی خود را در ذهن مخاطبان جای کرده است که طبق شایعات رسیده همایش سالیانه E3 2020 نیز قرار است به تعطیلی کشانده شود و احتمالا به تعویق بیافتد. و با لغو این همایش یکی از بزرگترین صحنههای درخشش و معرفی دستآوردها و عناوین مختلف بازی با دری بسته رو به رو خواهند شد.
بحران کرونا تنها مختص به همایشات و رویدادهای بازی نبوده است، بلکه در هفتههای گذشته شاهد به تعویق افتادن بسیاری از بازیها و همچنین سختافزارهای فناوری نیز بودیم. درحال حاضر فروش سختافزارها و کنسولهایی نظیر نینتندو سوییچ با مشکلات بسیار زیادی مواجه شده است و آمار فروش این کنسول بسیار پایین آمده است، همچنین هدست واقعیت مجازی جدید شرکت Valve که Index نام دارد نیز طبق گزارشات فروش فاجعهباری را تجربه کرده است. همچنین اعلام شده است که بهدلیل تعطیلی کارخانهها و خانهنشین شدن کارگران چینی میزان تولید سختافزارهای مربوط به کنسولهای بازی بهشدت با مشکل مواجه شده است و درحال حاضر شرکتهای تولید کننده کنسولهای بازی با انباری خالی از محصول رو به رو هستند.
با توجه به این تفاسیر و درک این موضوع که کنسولهای نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس و پلیاستیشن ۵ حتی وارد مرحله تولید انبوه نیز نشدهاند، میتوان دریافت که در وهله اول تولید و آمادهسازی این کنسولها در شرایط کنونی یک عمل بسیار دشوار و پرهزینه برای شرکتهای سونی و مایکروسافت خواهد بود. و در مرحله بعدی حتی با تولید و بهبازار آمدن این کنسولها نیز باتوجه به شیوع گسترده این بیماری و حضور مدتدار این ویروس در بین جوامع تمایل به خرید این کلاهای گران قیمت در میان مردم بهشدت کاهش خواهد یافت.
بهصورتی که تا مدتها خریداران و کاربران نسبت به کنسولهایی که در دوران بحران کرونا در چین ساخته شده باشد با اکراه رفتار خواهند کرد و تمایلی به خرید آنها نخواهند داشت. پس در این صورت بهنظر میآید که تنها تصمیم منطقی برای شرکت سونی و مایکروسافت برای جلوگیری از یک خسارت بزرگ میتواند به تاخیر انداختن عرضه کنسولهای نسل نهمی باشد.
یک فرضیه پراستفاده در دوران شیوع ویروس کرونا که در چند وقت گذشته در محافل خبری و تحلیلی به کار برده میشود این است که باتوجه به درخانه ماندن بخش اعظمی از جمعیت کشورها و بهوجود آمدن زمانهای خالی میان افراد، ابزار و وسایل سرگرمی فرصتی طلایی برای وارد شدن به خانههای مردم را خواهند داشت، اما یک موضوع که به آن توجه نمیشود این است که اگر حتی یک کنسول نیز در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شود قطعا با شکستی سنگین مواجه خواهد شد. زیرا اگر اغلب مردم و مخاطبان این کنسولهای بازی که مدتها است بهدلیل شیوع این بیماری مرگبار در خانه خود ماندهاند، چگونه میتوانند هزینههای گزاف خرید یک کنسول نسل نهمی را پرداخت کنند؟، طبق گزارشات هر دستگاه کنسول ایکس باکس سری ایکس و پلیاستیشن ۵ قیمتی میان ۵۰۰ الی ۶۰۰ دلار خواهند داشت و با توجه به تورم رو به افزایش و میزان سر به فلک کشیده بیکاری در میان جوامع مختلف میتوان بهجرأت اعلام کرد که کنسولهای نسل نهمی در سال ۲۰۲۰ عرضه نخواهند شد.
این درحالی است که کنسولهای نسل هشتمی همچنان باقدرت به کار خود ادامه میدهند و هنوز هم بازیهای شاخص متعددی قرار است تا برای این کنسولها عرضه شود، همچنین اگر شرکتهای سونی و مایکروسافت تصمیم بگیرند تا عرضه کنسولهای نسل نهمی را به تعویق بیاندازند میتوانند این انتظار را داشته باشند که باتوجه به قیمت پایین این کنسولها و بازیهای شاخصی که قرار است برای این کنسولها در ماههای آینده منتشر شود، این کنسولها حتی میتوانند فروش خوب خود را ادامه دهند و در این شرایط خانوادههای بیشتری تصمیم بگیرند تا برای ابزار سرگرمی خود کنسولهای بازی را انتخاب کنند.

