اگر شما هم بهدلیل شیوع ویروس کشنده کرونا(COVID-19) مجبور هستید فعالیتهای روزانه و شغلی خود را از طریق اینترنت و دورکاری ادامه دهید، حتما در مواقعی با این حقیقت مواجه شدهاید که وضعیت اینترنت شما و مشخصا قدرت سیگنال یا آنتندهی Wi-Fi بهحد کافی نیست و یا از آن رضایت ندارید. این حقیقت میتواند در اشکال مختلفی برای شما و یا اطرافیانتان رخ داده باشد، بهعنوان مثال اگر در دیدن ویدیوهای مختلف دچار توقفهای ناگهانی میشوید و یا اگر در حین بازیهای آنلاین با اختلال مواجه میشوید احتمال بالایی وجود دارد که مشکل از سیگنالدهی ضعیف Wi-Fi باشد. در ادامه مطلب سعی خواهیم کرد تا با ارائه چگونه قدرت سیگنال Wi-Fi را افزایش دهیم؟ چندین گزینه سهل و آسان به شما کمک کنیم تا با توجه به شرایط فعلی و امکانات موجود بتوانید نهایت بازدهی را از Wi-Fi خود طلب کنید.
سرعت اینترنت خود را اندازهگیری کنید
در اولین قدم پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا مشخصات کلی و بایدها و نبایدهای سرویس اینترنتی خود را ارزیابی کنید، که بهترین روش برای مشخص شدن این موضوع، انجام یک تست سرعت ساده است. شما میتوانید این آزمایش ساده را بهوسیله اکثر وسایل ارتباطی که بتوانند یک مرورگر را بازگشایی کنند انجام دهید. رایانههای شخصی و گوشیهای هوشمند تماما این قابلیت را دارند که در هر مکان و وضعیتی یک تست سرعت ساده را با شاخصههای معینی اندازهگیری کنند. شما برای انجام این تست میتوانید از سایتهایی نظیر fast.com و Speedtest.com کمک بگیرید و در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسید.
اما هدف اصلی از انجام این آزمایش مشخص کردن وضعیت قدرت سیگنال Wi-Fi در اتاقها و بخشهای مختلف منزل شماست، به این صورت که شما با انجام این آزمایش در تمامی اتاقها میتوانید نتایج را با یکدیگر مقایسه کرده و دریابید که در چه مناطقی از خانه، شما با مشکل مواجه هستید. سپس میتوانید با انتقال رایانه و یا وسایل کاری خود به اتاق مورد نظر که دارای سیگنال Wi-Fi قدرتمندتری است کارهای خود را بهینهتر پیش ببرید.
وضعیت اینترنت خود را بررسی کنید
یادآوری این موضوع شاید یک مسئله پیش پا افتاده بهنظر برسد اما در حقیقت موضوعی است که ممکن است برای بسیاری از ما پیش آمده باشد، پس همیشه مطمئن شوید که در حال استفاده از اینترنتی هستید که مستقیما از مودم و یا روتر ارسال میشود، زیرا اغلب هاتاسپاتها و یا شبکههای اینترنی مجازی سرعت بهمراتب کمتری را نسبت به شبکه اصلی Wi-Fi دارند، پس همیشه اطمینان داشته باشید که شما به شبکه Wi-Fi مودم خودتان متصل هستید و نه به شبکههای جانبی.
سرویسی با پهنای باندی بیشتر خریداری کنید
میزان مصرف اطلاعات و محدودیتهای پهنایباند مسائلی هستند که در این روزهای قرنطینه باعث بهوجود آمدن مشکلات بسیاری شدهاند. باتوجه به افزایش مصرف اینترنت در خانهها ممکن است که شما در آن واحد مشغول استفاده از اینترنت خود در چندین دستگاه مختلف باشید و همین موضوع باعث خواهد شد تا اگر پهنایباند شما محدود و یا اندک باشد اختلالاتی برایتان بهوجود آید. بهعنوان مثال امکان دارد که شما در حال تماشای فیلمهای آنلاین باشید و همچنین فرزند شما که دیگر جز سرگرمیهای مجازی گزینه دیگری ندارد نیز مشغول انجام بازیهای آنلاین و یا دانلود ویدیوهای مختلف است، در این وضعیت اگر شما پهانیباند مناسبی را دراختیار نداشته باشید قطعا مشکلات زیادی برایتان بهوجود خواهد آمد و تجربه شما در زمینه استفاده از اینترنت با اختلال مواجه خواهد شد. باید این موضوع را در نظر داشته باشید که استفاده از اینترنت در انجام هر عملی پهنایباند قابل توجهی را توسط خود اشغال خواهد کرد و با بهاتمام رسیدن پهنایباند مودم شما باسرعت سعی خواهد کرد تا باتوجه به وضع موجود بهترین خدمات را برای نزدیکترین کاربر ارائه دهد. و این موضوع به معنای این است که با محدود شدن پهنایباند شما ممکن است کاهش محسوس سرعت، کیفیت سیگنال Wi-Fi و یا پینگ بالایی را تجربه کنید.
اما برای مرتفع ساختن این مسئله شما میتوانید بهسادگی به سامانههای ارتباطی مشترکان اینترنتی و یا سایتهای ارائهدهنده سرویسهای اینترنتی رفته و بستهای را متناسب با میزان مصرف خود تهیه کنید، باید ذکر کنیم که در سالهای گذشته زیرساختهای اینترنتی کشورمان ایران با پیشرفتهای گستردهای مواجه شده است و حال شما میتوانید بهراحتی سرویسهایی را انتخاب کنید که حتی تا میزان ۴۰Mbps را نیز در اختیار کاربران قرار میدهند. همچنین اگر سرویس شما نیز با محدودیتهای حجمی مواجه است این امکان وجود دارد که با اتمام حجم سرویس کیفیت ارائه خدمات نیز برای شما از سوی شرکتهای اینترنتی کاهش یابد و این موضوع قطعا منجر به پایین آمدن کیفیت تجربه شما در زمینههای مختلف خواهد شد، پس همیشه بهتر است هر از چندگاهی نگاهی نیز به وضعیت سرویس اینترنتی خود بیاندازید.
مودم Wi-Fi خود را حرکت دهید
همانطور که در ابتدا مطلب بیان شد، شما با انجام تستهای سرعت مختلف میتوانید ارزیابی خوبی از نقاط کور منزل خود از نظر سیگنالدهی Wi-Fi داشته باشید، پس اگر رایانه و یا کنسول بازی شما در این نقاط کور قرار دارد میتوانید برای بهبود بیشتر وضعیت Wi-Fi مودم خود را به این مناطق نزدیکتر کنید. این موضوع عجیب نیست که یک مودم برای سالها در یک کنج و یا نقطهای دور از دسترس و میان دیواری قرار داشته باشد، باید گفت که اگر مودم شما نیز سرنوشتی چنین داشته است بهتر است مکان آن را سریعا تعویض کنید، زیرا قرار دادن دستگاههای ارتباطی نظیر مودم و رادیو در پشت و یا میان دیوارها باعث خواهد شد تا این وسایل نتوانند بهدرستی کار خود را انجام دهند و بخش اعظمی از سیگنالهای متصاعد شده جذب دیوارها خواهند شد. سعی کنید در انتخاب مکان جدید مودم خود موقعیتی را درنظر بگیرید که ترجیحا در مرکز خانه باشد و در اطراف آن دیوار، فلز، یخچال و یا مایکروفر وجود نداشته باشد، تنها وسیله مورد نیاز برای انجام این عمل یک سیم تلفن بلند است که درحال حاضر قیمتی ناچیز دارد و در اکثر مراکز خرید یافت میشود. سپس بعد از انجام این تغییر میتوانید دوباره تستی را همانند گذشته انجام دهید و نتایج را مقایسه کنید.
طیف فرکانس مودم را به ۵GHZ افزایش دهید
مودمها کنونی این قابلیت را دارند که بتوانند در طیف فرکانسهای ۲٫۴GHz و ۵GHz خدمات خود را ارائه کنند، بدیهی است که هرچه این شاخصه بیشتر باشد سرعت بیشتر است اما همانند دیگر شرایط همچنان این فرکانس نمیتواند از میان دیوارها و یا موانع عبور کند. در حالت ۲٫۴GHz نیز اتصال نسبتا پایدارتر از فرکانسهای بالاتر خواهد بود اما امواج در این طیف بهسادگی میتوانند با فرکانسهای دیگر نظیر مایکرویو و خطوط تلفن با تضاد مواجه شوند و در نتیجه اختلالات زیادی در قدرت سیگنال Wi-Fi بهوجود آید.
با تمام این تفاسیر اگر مودم شما قابلیت ۵GHz را پشتیبانی میکند حتما این کار را انجام دهید، و اما اگر مودم شما از این طیف فرکانس پشتیبانی نمیکند نیز شما دیگر باید کمکم بهفکر تعویض مودم خود باشید.
یک تقویت کننده سیگنال Wi-Fi تهیه کنید
همیشه این امکان وجود دارد که شما شاید نتوانید مودم خود را جا به جا کنید و یا شاید انجام این عمل نیز به شما کمک شایانی را نکرد، در این صورت حتما بهفکر افزونههای تقویت سیگنال Wi-Fi باشید و آنها را در نقاطی قرار دهید که میزان این سیگنال پایین است.
در آخر توصیه ما این است که اگر شما با مشکلات عدیده و گستردهای در زمینه Wi-Fi سر و کار دارید و یا از زمان خریداری مودم شما بیش از ۱۰ سال میگذرد، حتما بهفکر جایگزین کردن مودم خود باشید، زیرا از چندین سال گذشته تکنولوژی ارتباطات اینترنتی متحول شده است و حال ما دیگر در مودمهای جدید شاهد وجود ویژگیهایی هستیم که شاید در سالهای گذشته تنها از آنها به عنوان یک فرضیه یاد میشد. فناوریهایی نظیر Mesh Network و Wi-Fi 6 امکاناتی هستند که به آینده دنیای ارتباطات تبدیل شدهاند و از حالا شرکتهای زیادی نظیر Eero، TP-LINK Deco و Google Nest به دنبال تولید انبود مودمهایی با این مشخصات هستند. پس در مجموع با درنظر گرفتن شرایط بحرانی فعلی و نیاز مبرم هر خانواده به یک ارتباط اینترنتی پایدار پیشنهاد میکنیم که سرمایهای را به خرید یک مودم با پتانسیل بالا و مدرن اختصاص دهید.

