معماری
خانه / هوافضا / سایوز در برابر ابرماه: تصویر نجومی روز ناسا

سایوز در برابر ابرماه: تصویر نجومی روز ناسا

تصویر نجومی روز ناسا ، این موشک سایوز، ۱۴ نوامبر در سکوی پرتاب واقع در پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان آماده‌ی پرتاب ایستاده است. به هنگام پرتاب سرعت آن از یک گلوله بیشتر خواهد بود. پشت سر آن، ابرماه در حال طلوع است. ابرماه نامش را به دلیل سرعت و قدرت زیاد بدست نیاورده. ابرماه به ماه کاملی گفته می‌شود که در نزدیکی حضیض مداری‌اش قرار دارد و در نتیجه اندکی بزرگتر و روشن‌تر از ماه‌های کامل دیگر دیده می‌شود. ابرماه چند روز پیش، دومین ابرماه از سه ابرماه پشت سر هم سال ۲۰۱۶ بود. همچنین بزرگترین ابرماه از سال ۱۹۴۸ به حساب می‌آید. قرار است موشک سایوزی که در عکس می‌بینید امروز فضانوردان ماموریت Expedition 50/51 را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ببرد.

سایوز در برابر ابرماه: تصویر نجومی روز ناسا | ۲۷ آبان ۹۵

سایوز در برابر ابرماه: تصویر نجومی روز ناسا | عکس از ناسا، بیل اینگالس
عکس از ناسا، بیل اینگالس

عکس بزرگتر را در سایت تصویر نجومی روز ناسا ببینید.

سازمان ملی هوانوردی و فضایی (به انگلیسی: National Aeronautics and Space Administration یا National Aeronautics and Space Agency) به اختصار ناسا (به انگلیسی: NASA) سازمان فضایی ملی ایالات متحدهٔ آمریکا است. در زمان جنگ سرد و پس از پرتاب ماهوارهٔ اسپوتنیک-۱ توسط اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی به فضا، آمریکا به فکر ایجاد سازمان فضایی ملی خود افتاد و ناسا در ۲۹ ژوئیهٔ ۱۹۵۸ با امضای رئیس‌جمهور وقت دوایت آیزنهاور جای کمیتهٔ رایزنی ملی هوانوردی آمریکا (ناکا) را گرفت و بنیادگذاری‌شد. توماس کیت گلنان به عنوان نخستین مدیر ناسا و هیو لاتیمر درایدن به عنوان معاون او برگزیده‌شد و فعالیت رسمی ناسا از ۱ اکتبر ۱۹۵۸ آغاز شد. نخستین ماهوارهٔ فضایی ناسا نیز اکسپلورر ۱ بود.

ناسا کار خود را با نورث امریکن ایکس-۱۵ آغاز کرد و هشت خلبان در این پروژه توانستند خود را به زیر مدار زمین برسانند. در ۱۲ آوریل ۱۹۶۲، یوری گاگارین اهل شوروی با فضاپیمای وستوک-۱ به فضا پرتاب‌شد و تبدیل به نخستین انسان فضانورد جهان شد. حدود یک ماه بعد در ۵ مه، آلن شپارد با مرکوری-رادستون ۳ از پروژهٔ مرکوری به فضا پرتاب‌شد و تبدیل به نخستین فضانورد آمریکایی شد. در ۲۰ فوریهٔ ۱۹۶۲، جان گلن با مرکوری-اطلس ۶ به فضا پرتاب‌شد و در کمتر از ۵ ساعت، ۳ بار پیرامون کرهٔ زمین گردید و تبدیل به نخستین آمریکایی شد که پیرامون زمین می‌گردد. پروژهٔ جمینای نیز دستاوردهایی مانند نخستین مانور مداری، اتصال و پهلوگیری فضاپیما و نخستین راهپیمایی فضایی آمریکا به همراه داشت.

پس از پروژهٔ جمینای، ناسا پروژهٔ آپولو را راه‌اندازی کرد که این پروژه یکی از شناخته‌شده‌ترین پروژه‌های علمی تاریخ آمریکا و جهان بوده‌است. در ۲۱ ژوئیهٔ ۱۹۶۹، نیل آرمسترانگ و باز آلدرین در طول مأموریت آپولو ۱۱ بر کرهٔ ماه گام نهادند و تبدیل به نخستین انسان‌هایی شدند که بر ماه گام برمی‌دارند. طی پروژهٔ آپولو، ۱۲ فضانورد مرد بر ماه گام نهادند. پس از مأموریت آپولو ۱۷ که بازپسین سفر بشر به ماه بود، دیگر پای هیچ انسانی به ماه نرسید. اسکای‌لب نخستین ایستگاه فضایی آمریکا بود و ایستگاهی ملی بود. در سال ۱۹۷۵، ناسا و سازمان فضایی فدرال روسیه پروژه‌ای مشترک به نام پروژهٔ آزمایشی آپولو–سایوز انجام‌دادند که این پروژه نخستین مأموریت فضایی بین‌المللی بود. از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۱، ناسا پروژه‌ای به نام برنامه شاتل‌های فضایی را اجرا کرد و این پروژه شامل ۱۳۵ پرواز فضایی بود و فاجعه‌های چلنجر و کلمبیا را هم به همراه داشت. ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی مشارکت دارد. به غیر از ناسا، ۱۵ عضو دیگر که ۱۱ عضو از آن‌ها اعضای سازمان فضایی اروپا هستند، در این پروژهٔ بین‌المللی مشارکت دارند. علاوه بر فضاپیماهای سرنشین‌دار، ناسا فضاپیماهای بدون سرنشینی را نیز مانند نیوهورایزنز و مریخ‌نورد کنجکاوی به فضا پرتاب کرده‌است.

مدیر ناسا بالاترین شخص تصمیم‌گیرندهٔ این سازمان است. مدیر کنونی ناسا چارلز بولدن و معاون او لری گارور است. ناسا دارای ۱۲ مرکز مانند مرکز فرماندهی ناسا و مرکز پژوهشی ایمز است. میزان بودجهٔ سالانهٔ ناسا سیر صعودی دارد. درصد این بودجه از بودجهٔ نظام فدرالی ایالات متحدهٔ آمریکا در سال ۱۹۶۶ به اوج خود و به عدد ۴٫۴۱ رسید. برای خواندن اطلات بیشتر به ویکی پدیا مراجعه کنید .

سعی می کنیم هر روز تصویر نجومی روز ناسا را در وبسایت نمایش دهیم. وبسایت ناسا هر روز تصویر نجومی روز ناسا را منتشر کرده و به علاقمندان حوزه هوا و فضا نشان می دهد. ما تمام تلاش خود را برای به روز رسانی بخش تصویر نجومی روز ناسا خواهیم کرد . همین طور در بخش اینفوگرافیک سایت سعی بر ارائه اطلاعات جذابی برای شما مخاطبان عزیز سایت خواهیم داشت .

منبع: APOD.Nasa.gov

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *