شرکت مایکروسافت همانند سونی در طول چندین سال گذشته تلاشهای مختلفی را برای دستیابی به موفقیت انجام داده است و با آن غریبه نبوده است. روزگاری مایکروسافت یک شرکت کوچک بود که تلاش میکرد نام خود را در دنیای سیستم عاملها و فناوریهای الکترونیکی مطرح کند و اکنون به یک شرکت چند میلیارد دلاری و به یکی از بزرگترین شرکتهای در جهان تبدیل شده که ارزش فعلی آن بیش از یک تریلیون دلار است. در عین حال نیز به ارزشمندترین شرکت آمریکایی تبدیل گشته است و به پیشرفت خود ادامه میدهد. بدون هیچ شکی مایکروسافت اکنون یک منبع مالی بزرگ است که در بخشهای مختلفی از قبیل سیستم عاملها، نرمافزارها، سختافزارها و دیگر موارد فعالیت دارد. شرکتهای سونی و نینتندو مطمئنا در این صنعت بیکار ننشستهاند اما تقریبا هیچ شرکت دیگری از لحاظ گستردگی منابع مالی و سرمایههای فکری در صنعت بازیهای ویدئویی در حد و اندازههای مایکروسافت نبوده است. با تمام این صحبتها، مایکروسافت باید تصمیمات درست و مهمی را در آستانهی ورود به نسل نهم کنسولهای خانگی اتخاذ نماید. این موضوع مشخص میکند که هدف آنها دقیقا چیست و پول به تنهایی نمیتواند برای این شرکت موفقیت به ارمغان آورد. در ادامه به راهکارهایی که میتواند موفقیت کنسول ایکس باکس سری ایکس را تضمین کند میپردازیم.
اگر امروزه داستان ورود مایکروسافت به نسل هشتم به عنوان هر چیز مفیدی عمل کند، فهرستی از کارهایی که این شرکت نباید انجام دهد نیز بسیار مهم و مفید است. از زمان عرضهی کنسول اکسباکس وان در سال ۲۰۱۳ میلادی مدت زمان زیادی گذشته است. از میان درسهایی که مایکروسافت در طول این دوره گرفته، شاید مهمترین و بدیهیترین آن گوش دادن به مشتریان و مصرفکنندگان بوده است. شما شاید نتوانید هر کاری را که آنها (مشتریان) میخواهند انجام دهید. اگر خریداران مشاهده کنند که شما سعی میکنید محصولی را که ارزش پولشان را داشته باشد، ساخته و عرضه نمایید، دست کم تلاش خود را در این مورد انجام دادهاید. برند اکسباکس تا انتهای نسل هفتم نمیتوانست بیش از آن قدرتمندتر ظاهر شود، با این حال مایکروسافت قادر بود تا تقریباً تمام چیزهایی را که تا آن زمان ساخته بود، در طول چند ماه از دست بدهد. حتی بازیبازان آماتور و معمولی نیز که اخبار صنعت بازیهای ویدئویی را دنبال نمیکنند میتوانند بگویند که در این مورد اشتباه رخ داده است و بسیاری از آنها به کنسول رقیب، یعنی پلیاستیشن ۴ روی آوردند. از آن زمان تا به امروز، ماموریت شرکت مایکروسافت کاملا مشخص است: بازگرداندن اکثریت طرفداران خود. آنها با تمام اطلاعات و دانشهایی که در طول چند سال گذشته کسب کردهاند، مانند هر زمان دیگری به طور مشخص آماده هستند تا این کار را انجام دهند.

مایکروسافت علاوه بر گوش دادن به بازخوردهای طرفداران، نیاز دارد تا به توسعهی آنچه که تاکنون انجام داده است، ادامه دهد. موضوع پشتیبانی از بازیهای نسل گذشته (Backwards)، خرید استودیوهای مختلف و همچنین تمرکز و تلاش بیشتر در ساخت عناوین با کیفیت بالا و بالاتر باید ادامه پیدا کند. اینها مواردی هستند که مایکروسافت به طور مشخص به آنها علاقه دارد که این موضوع مطمئنا خبر بسیار خوبی است. اما آنها باید با رقیب همیشگی خود، یعنی شرکت سونی و کنسول پلیاستیشن ۵، نیز به رقابت بپردازد و شتاب بیشتری به آن ببخشند. قابلیت Backwards نیاز دارد تا به صورت بومی باشد. آنها باید استودیوهای بیشتری را نسبت به سونی در زیر چتر خود داشته باشند، اما فقط تعداد آنها مهم نیستند و بخش کیفی نیز عامل مهمی است. نسخهی ششم از سری بازیهای Gears باید نسبت به نسخههای پنجم و چهارم بهتر و بزرگتر باشد. فقط انجام کارهای درست در این موارد کافی نیستند و اگر مایکروسافت میخواهد در این رقابت برنده باشد، نیاز دارد این موارد را بهتر از هر کس دیگری انجام دهد.
سرویسهای استریم نیاز دارند تا برای کنسول اکسباکس سری اکس بهبود یابند. کنسول اکسباکس وان اکس مطمئنا یک پایه و اساس منطقی را طراحی میکند، اما از نظر استریم و وجود Youtube و Twitch به عنوان پربینندهترین سرویسهای استریم، باید حداقل این امکان به بازیبازان داده شود تا سرویس استریم مورد انتخاب خود را برروی کنسول ببینند. در این میان، سرویس Mixer نیز وجود دارد و برای مایکروسافت هیچ مشکلی وجود نداردکه بخواهد آن را تحت فشار قرار دهد، اما داشتن گزینهی استفاده از سرویسهای دیگر انگیزهی بیشتری به برنامهنویسان میدهد تا حداقل عملکرد خود را بر روی کنسول جدید مایکروسافت امتحان کنند و حتی ممکن است منجر به این شود که استریمرهای بیشتری از Mixer حضور یابند و کاربران جدیدی این قابلیت را نیز امتحان کنند. علیرغم این که Mixer یک مکان مناسب برای بستن قراردادهای انحصاری با استریمرهای بزرگ نیست، اما در هر صورت این موضوع ارزش امتحان و تلاش کردن را دارد. بنابراین در حالی که یک بازیباز کنسول اکسباکس وان میتواند از راهحلهای مشخصی به منظور استریم کردن گیمپلی یک بازی برای پلتفرمهای بزرگتر استفاده کند، یک گزینهی واقعی بومی برای این کار احتمالاً با تأیید رقابت Mixer و در کنار آن به جای تلاش برای ماندن در دنیای کوچک خود، میتواند سود سهام خود را به مایکروسافت بپردازد.
یکی دیگر از زمینههایی که مایکروسافت که در حال حاضر تاکید کافی برروی آن نداشته اما در عین حال پیشرفت آن در برنامههای این شرکت قرار دارد، توسعه و ارائهی تعداد زیادی از تجربیات مختلف به پلتفرم خود است که در هیچ جای دیگری وجود نداشته باشند. در حالی که کنسول اکسباکس وان عناوین انحصاری بسیار خوبی را در خود دارد، اما این حقیقت قابل اجتناب نیست که کنسول پلیاستیشن ۴ بازیهای انحصاری بیشتر و با کیفیتتری را در خود دارد و در این موضوع کفهی ترازو از لحاظ کمیت و کیفیت به سمت سونی سنگینی میکند. دنبالههای عناوین Halo و Forza به طور مشخص همیشه مورد استقبال مخاطبان قرار میگیرند، اما مایکروسافت نیاز دارد تا برای رقابت با سری Uncharted، God of War و The Last of Us عناوین بیشتر و بزرگتری را از لحاظ کیفیت بسازد. همچنین تصاحب یک آیپی همانند Hellblade به تنهایی کافی نیست. برای مایکروسافت داشتن عنوان Hellblade 2 به صورت انحصاری مشکلی را ایجاد نمیکند، اما فرنچایزهای جدیدی نیز وجود دارند که میتوانند مخاطبان زیادی را به سوی اکسباکس ترغیب نمایند. مطمئنا مایکروسافت در نظر دارد تا هزینهی بیشتری را برای استودیوهای زیرمجموعهی خود و همچنین خرید استودیوهای جدید انجام دهد تا آنها دنیاها و شخصیتهای جالب و جدیدی را برای عناوین خود طراحی کنند و بازیبازان با تجربههای منحصر به فردی روبهرو شوند. شناسایی ایدههایی که این توسعهدهندگان پتانسیل آن را برخوردار هستند، میتواند یک آزمون جدی برای استودیوها و همچنین خود مایکروسافت باشد و تنها زمان میتواند بگوید که آیا آنها میتوانند در انجام این کار موفق باشند و یا خیر.

یکی از موارد زیادی کنسول اکسباکس وان نسبت به کنسول پلیاستیشن ۴ در آن عقبتر بوده، مشخصات سختافزاری آن بوده است. کنسول پایهی اکسباکس وان همچنان در اجرای بازیهای چند پلتفرمی به خوبی عمل نمیکند و در این مورد عملکرد ضعیفتری نسبت به پلیاستیشن ۴ دارد. در حالی که اغلب چشمهای غیر حرفهای حتی نمیتوانند تفاوت میان رزولوشنهای ۹۰۰P و ۱۰۸۰P را تشخیص دهند، هیچ انکاری برای قدرت اعداد برروی کاغذ وجود ندارد. مایکروسافت نیاز دارد تا برای نسل پیش رو و رقابت با کنسول پلیاستیشن ۵، برنامههای گفته شده را به درستی دنبال نماید.
به طور مشخص، موارد دیگری نیز وجود دارند که مایکروسافت فراتر از ارتباطات، گزینههای سیستم عامل و مشخصات کلی کنسول باید برروی آنها کار کند. اما به طور کلی، این موارد اصلی اشاره باید مدنظر مایکروسافت قرار داده شود تا بتنوانند در نسل نهم کنسولهای خانگی به خوبی با شرکت سونی رقابت کند و حتی از آن پیشی بگیرد. شکی وجود ندارد که مایکروسافت با تمرکز برروی حل مشکلات خود حداقل میتواند بار دیگر به رقابت اصلی میان سونی و نینتندو بازگردد. در حال حاضر ممکن است شرایط بر علیه مایکروسافت باشد، اما این شرکت با داشتن منابع مالی زیاد و یک ماموریت مشخص نسبت به گذشته، میتواند چیزهای بسیاری برای شگفتی همهی بازیبازان و از جمله جامعهی طرفداران اکسباکس داشته باشد.

