معماری
خانه / پلی استیشن 5 / توضیحات جدید مارک سرنی در رابطه با قابلیت افزایش عملکرد پلی‌ استیشن ۵

توضیحات جدید مارک سرنی در رابطه با قابلیت افزایش عملکرد پلی‌ استیشن ۵

همان‌طور که می‌دانید یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های پلی‌ استیشن ۵ قابلیت “افزایش عملکرد” خواهد بود و این‌طور که به‌نظر می‌رسد سونی تمام توان خود را برای پیاده‌سازی بی‌عیب و نقص این ویژگی به‌کار گرفته است.

پلی‌ استیشن 5

به‌تازگی مارک سرنی (Mark Cerny)، معمار ارشد پلی‌استیشن ۵، در مصاحبه‌ای با گروه Digital Foundry شرکت کرده و اطلاعات جالبی درباره‌ی این کنسول ارائه داده است. اول از همه سرنی تائید کرد جهت ثابت نگه‌داشتن عملکرد میان تمام دستگاه‌های پلی‌استیشن ۵، قابلیت افزایش کلاک با استفاده از الگوریتمی صورت می‌گیرد که متناسب با فعالیت پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی عمل خواهد کرد:

    ما از دمای حقیقی قالب استفاده نمی‌کنیم زیرا باعث به‌وجود آمدن دو نوع واریانس می‌شود. اولین واریانس ناشی از دمای محیط است؛ احتمال دارد کنسول در مکانی از اتاق قرار داشته باشد که گرم‌تر یا خنک‌تر باشد. واریانس دیگر اما به‌دلیل تراشه‌های اختصاصی کنسول به‌وجود می‌آید به‌طوری که بعضی تراشه‌ها داغ‌تر و برخی خنک‌تر کار می‌کنند. بنابراین به‌جای این‌که از دمای قالب استفاده کنیم، الگوریتمی به‌کار برده‌ایم که بسته به فعالیت پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی عمل می‌کند. چنین روشی عملکرد میان چند پلی‌استیشن ۵ [مختلف] را ثابت نگه‌می‌دارد.

    اگر شما دقیقاً همان بازی را اجرا کنید و به همان نقطه‌ای که قبلا در آن‌جا بوده‌اید بروید، فرقی ندارد از چه تراشه‌ی اختصاصی استفاده می‌کنید و ترانزیستورهای آن چه هستند. مهم نیست کنسول خود را در قفسه‌ی استریو بگذارید یا آن را در یخچال قرار دهید، پلی‌استشن ۵ شما همان فرکانس را از پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی دریافت خواهد کرد که سایر پلی‌استیشن ۵‌ها دریافت می‌کنند.

مارک سرنی همچنین توضیحات بیشتری درباره‌ی چگونگی کار قابلیت افزایش عملکرد پلی‌استیشن ۵ ارائه داد و اذعان داشت تیم طراحی این کنسول تمام تلاش خود را به‌کار بسته تا از انعطاف‌پذیر بودن آن نسبت به توان مصرفی اطمینان حاصل کند:

    زمانی که کنسول در حالت عملکرد اضافی قرار دارد، هیچ‌گونه تاخیری برای چند ثانیه یا دقیقه وجود ندارد تا سیستم دوباره تنظیم و کنترل شود زیرا این دنیایی نیست که توسعه‌دهندگان بخواهند در آن زندگی کنند. ما مطمئن هستیم که پلی‌استیشن ۵ به‌خوبی در برابر توان مصرفی انعطاف‌پذیر است. همچنین اضافه کنم که توسعه‌دهندگان درباره‌ی این‌که دقیقاً چه مقدار نیرو توسط پردازنده‌ی گرافیکی و پردازنده‌ی مرکزی استفاده می‌شود نیز به ما بازخورد داده‌اند.

یکی از بزرگ‌ترین سوالات درباره‌ی قابلیت افزایش عملکرد پلی‌ استیشن ۵ این بود که آیا این‌کنسول می‌تواند پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی را تا آخرین حد توانشان به‌صورت همزمان به‌کار بگیرد یا خیر. باوجود این‌که بسیاری از افراد گمان می‌کنند چنین چیزی امکان‌پذیر نیست اما به‌نظر می‌رسد پلی‌ استیشن ۵ ظرفیت رسیدن به این عملکرد را خواهد داشت:

    پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی، هر کدام بودجه‌ی مخصوصی برای مصرف انرژی دارند و البته بودجه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی از هردوی آن‌ها بیشتر است. اگر به‌عنوان مثال پردازنده‌ی مرکزی به فرکانس ۳٫۵ گیگاهرتز برسد و از بودجه‌ی خود استفاده نکند، سهم باقی‌مانده‌ی آن به پردازنده‌ی گرافیکی منتقل خواهد شد. این همان چیزی است که AMD اسم آن را SmartShift گذاشته است. نیروی کافی برای این‌که هر دو پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی به‌صورت بالقوه بتوانند به محدوده‌ی توانشان تا ۳٫۵ و ۲٫۲۳ گیگاهرتز برسند وجود دارد. توسعه‌دهندگان مجبور نیستند از روی نگرانی بابت کم‌تر شدن سرعت آن‌ها، یکی را به‌ناچار انتخاب کنند.

وی همچنین درباره‌ی کیت‌های توسعه‌ی پلی‌استیشن ۵ و این‌که آیا توسعه‌دهندگان از ابتدا می‌توانند از قابلیت افزایش عملکرد این کنسول استفاده کنند نیز توضیح داد:

    ما از پروفایل‌های قفل شده برروی کیت‌های توسعه‌مان پشتیبانی می‌کنیم زیرا نداشتن کلاک‌های متغیر می‌تواند برای بهینه‌سازی [بازی‌ها] مفید باشد. از آن‌جایی که بازی‌های منتشر شده برروی پلی‌ استیشن ۵ همیشه با افزایش عملکرد و فرکانس همراه خواهند بود، می‌توانند از این قدرت اضافی بهره‌مند شوند.

پلی‌ استیشن ۵ در تعطیلات سال ۲۰۲۰ میلادی به بازارهای جهانی عرضه خواهد شد. اگر تمایل به دریافت اطلاعات بیشتری از کنسول‌های نسل نهم دارید، پیشنهاد می‌کنیم ویدئوی تحلیل فنی از مقایسه‌ی پلی‌ استیشن ۵ و ایکس‌ باکس سری ایکس را مشاهده و همراه با امیرمهدی نامجو، به‌ تحلیل مشخصات فنی پلی‌ استیشن ۵ بپردازید.

پلی‌ استیشن 5
Telegram
پلی‌ استیشن 5
Instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *