در گذشته شایعات فراوانی مبنیبر برنامهها و چگونگی عرضه پلی استیشن ۵ پرو توسط سونی منتشر شده بود، و اگرچه میتوان پیشبینی کرد که این کنسول قطعا همزمان با عرضه کنسول معمولی پلی استیشن ۵ بهبازار عرضه نخواهد شد، اما باتوجه به اسناد منتشر شده بهنظر میرسد که سونی تصمیم دارد تا هرچه سریعتر برنامهریزیهای خود را برای شروع خلق این کنسول و آمادهسازی مراحل پیش تولید پلی استیشن ۵ پرو را در دستور قرار دهد.
پلی استیشن ۵ پرو
در ساعات گذشته یک نقشه فنی (Patent) از سختافزار درنظر گرفته شده برای کنسول احتمالی پلی استیشن ۵ پرو در وبسایتهای مختلف منتشر شده است، که با تحلیل آن میتوان دریافت که شاید این کنسول تنها یک دستگاه کمی قدرتمندتر و سریعتر از پلی استیشن ۵ معمولی نیست، زیرا در کنار وجود سختافزاری بسیار قویتر و کارآمدتر نسبت به کنسول استاندار پلی استیشن ۵ این نقشه نشان میدهد که قابلیتها و ویژگیهایی نظیر پشتیبانی گسترده از سرویس PlayStation Now و همچنین استریم عناوین بهوسیله سرورهای ابری برای این کنسول درنظر گرفته شده است و این موضوع میتواند حتی بهمعنا رونمایی از کنسول پلی استیشن ۶ در اواسط دوره انتشار پلی استیشن ۵ باشد.
در تیتر این نقشه فنی آمده است: « کنسولی با قابلیتهای پردازشی برای بازیهای ویدیویی اجرا شده براساس سختافزار و همچنین کنسولی با قابلیت اجرا عناوین بازی در حالت استریم و استفاده از سرورهای ابری.» که طبق این جزییات میتوانیم حدس بزنیم که این کنسول چیزی بسیار گستردهتر و جاهطلبانهتر از آنچه بازیکنان در سرویسهایی نظیر PS Now مشاهده کردهاند را درنظر دارد. همچنین در بخش توضیحات پردازشگر گرافیکی این کنسول اضافه شده است: « در وضعیتی که پردازنده گرافیکی چندین فعالیت را زیر نظر دارد، رندر و پردازش فریمها تنها بهوسیله استفاده از قابلیت فریم بافر کارایی نخواهد داشت، و بههمین دلیل است که ما در این کنسول از چندین پرازشگر گرافیکی بهره بردهایم، که یکی از آنها وظیفه پردازش و انتقال اطلاعات را برای خروجیها و پورت HDMI برعهده خواهد داشت و پردازشگرهای دیگر مسئولیت پردازش کامل و فریم به فریم تمامی جوانب ورودیها و ویدیوها را انجام خواهند داشت. که این مکانیزمها در کنار یکدیگر میتوانند باعث شوند تا درهنگام دشوارترین و پرفشارترین مراحل عملکردی، کنسول با هیچ چالش بزرگی مواجه نشود.»
حال باتوجه به گستردگی و پیچیدگی بیش از حد انتظار این پروژه سونی، دلایل تحلیلگران برای اثبات این موضوع که نقشه و برنامههای ارائه شده مربوط به یک نسخه ویژه و بهاصطلاح پرو کنسول پلی استیشن ۵ خواهند بود امری دشوار بهحساب میآید، و تمامی این مسائل نمونه اندکی از شبهاتی هستند که در چندین ساعت گذشته در شبکههای اجتماعی دنبال شدهاند.
شاید بتوان تنها دلیلی که باعث شده است مخاطبان زیادی این نقشههای منتشر شده را بهعنوان نسخه بعدی پلی استیشن ۵ قلمداد کنند، اشاره سونی به دو واژه سبک و قدرتمند در توضیحات مربوط به بخشهای پردازشی این کنسول است. بهصورتی که سونی در رابطه با بخش پردازشی این کنسول مجهول اظهار دارد که: « تکنولوژی ادغام پردازشگرهای گرافیکی و محاسباتی (SoC) و ارتباط مستقیم بخشهای مختلف پردازندهها بایکدیگر، بهغیر از کنسولهای خانگی که قرار است از آنها برای اجرا عناوین بهصورت محلی و فیزیکی استفاده شود، در کنسولهای مربوط به استریم تصاویر و اجرا بازیها در حالت ابری نیز کاربردی بهسزایی خواهد داشت. اگرچه این مسئله مشخص است که اگر ما تنها از یک سیستم پردازشی واحد و ادغام شده استفاده کنیم وزن کنسول بهمیزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت، اما اگر ما به این معادله چندین واحد پردازشگر دیگر را نیز اضافه کنیم درکنار وزنی سبک، کنسولی با قدرت پردازشی بهمراتب بیشتری نیز خواهیم داشت. کنسولی که قدرت آن بهواسطه استفاده از مدارها و پردازشگرهای مشترک چندین برابر و وزن آن نیز کاهش یافته است، حال برای آن پتانسیلهای جدیدی نظیر ظرفیت RAM و همچنین حافظه ذخیره وسیعتر بوجود خواهند آمد. و این میزان قابل توجه RAM در نهایت باعث خواهد شد تا در کنار یک بخش پردازشی قدرتمند، این کنسول تواناییهای بسیار بالایی را در زمینه اجرا عناوین مبتیبر سرورهای ابری و استریم داشته باشد.»
زمانی که واژههای سبکتر و قویتر بهمیان میآیند همواره این ذهنیت بهوجود میآید که منظور سونی از این تحقیقات ساخت پلی استیشن ۵ پرو است. و اگرچه هیچ مدرکی مبنیبر غلط بودن است فرضیه وجود ندارد، اما بهنظر میرسد که معنا واقعی این نقشه فنی تنها اشارهای به پتانسیلهای بالا بردن مقیاس توانایی پردازندههای گرافیکی بهوسیله ادغام سازی پردازشگر اصلی و پردازنده گرافیکی است. و باتوجه به توضیحات ارائه شده بهنظر میرسد که تمامی زیرساختها و پتانسیلهای کنسول رونمایی شده و فعلی پلی استیشن ۵ با تمامی اطلاعات گفته شده برابری میکند، و بهنظر میرسد که سونی تنها با تغییر کارت گرافیک پلی استیشن ۵ و ادغام آن با پردازشگر مرکزی، قادر خواهد بود تا به تمامی قابلیتهای اشاره شده دست پیدا کند.
درحالی که همواره نسخههای حرفهای و قویتر کنسولها از سختافزار و فناوریهای جدیدی بهره میبرند، اما بهنظر میرسد که سونی باتوجه به این نقشه خود تصمیم دارد تا در نسخه بعدی کنسول پلی استیشن ۵، دستگاهی بهمراتب سبکتر، سریعتر و همچنین قدرتمندتر را تنها با اعمال تغییراتی اندک روی بخش پردازشی خود طراحی و تولید کند. و حتی در بعضی از پیشبینیها اشاره شده است که سونی باتوجه به این گزارش تصمیم دارد تا نسخه پرو پلی استیشن ۵ را در قالب یک افزونه و بهعنوان یک بسته سختافزاری جدا که مخاطبان خود قادر خواهند بود با باز کردن کنسولهای خود و تعویض بخش پردازنده، کنسول خود را بروزرسانی و به نسخه پرو تبدیل کنند، عرضه کند.
همیشه قابل ذکر است که نقشههای فنی اولیه بههیچ عنوان به سیاستهای قطعی یک شرکت و یا برنامههای آینده آنان اشاره ندارند، و شاید بهنوعی تنها یک پیشنهاد و فرضیههای قابل بررسی از سوی متخصصان و طراحان حاضر در شرکت سونی بهحساب میآیند. بهطوری که در گذشته شاهد انتشار تعداد متعددی از نقشههای اولیه برای کنسولهای قبلی سونی بودیم، اما در انتها هیچ کدام از آنها بهواقعیت تبدیل نشدند. و در همین موضوع نیز باید با استدلال به این قضیه بیان داشت که این نقشهها و اطلاعات بههیچ عنوان وجود و یا در دست توسعه قرار داشتن پلی استیشن ۵ را تایید نمیکنند، بلکه این اطلاعات تنها میتوانند نشانههایی باشند که سونی درحال بازنگری و دستیابی بهنتایج خوبی در زمینه معماری و ادغام چندین پردازنده گرافیکی در کنسولهای خود است. اما بهنظر میرسد که سونی فاصله نسبتا زیادی با بهثمر رساندن این هدف خود دارد. و این درحالی است که پلی استیشن ۵ حتی بهصورت کامل رونمایی نشده است، پس میتوان به این نتیجه رسید که مخاطبان باید مدت زمان نسبتا طولانی را برای رویارویی با پلی استیشن ۵ صبر پیشه کنند. اما نظر شما چیست؟ آیا سونی تصمیم خواهد گرفت تا بلافاصله پس از عرضه نسخه استاندارد پلی استیشن ۵ اقدام به آغاز پروژه ساخت پلی استیشن ۵ پرو طبق نقشههای ارائه شده کند؟
پلی استیشن ۵ در تعطیلات زمستانی سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد.

